vertes retreat by W O V E N architecture and design

vertes retreat by W O V E N architecture and design

hugging a rocky landscape, the vertes retreat features a remarkable escape from town existence  

hugging a rocky landscape, the vertes retreat features a remarkable escape from town existence

 

vertes retreat is a vacation home for a relatives of four, located on the sunshine coast in BC canada. accomplished in 2020 by W O V E N architecture and design and style, the home is perched 30′ previously mentioned a pristine lake in the form of an L form strategy that hugs the current rocky landscape. its flat roofs hover earlier mentioned two wings, furnishing substantial overhangs and coated outside spaces. ‘the dwelling is at a person with the landscape and delivers its occupants with a area to perform and relaxation for the duration of their escapes from urban everyday living,’ remark the architects. 


image © dolf vermeulen resourceful

 

 

a two-wing and daylit family vacation household with spectacular lake sights

 

a just one-story wing at the vertes retreat consists of what W O V E N (see more below) phone calls the ‘great room’, though a two-tale wing retains the garage, media area, and bedrooms above. skylights, in the meantime, extend the overall length of the circulation paths at equally wings, flooding these parts with considerably-essential all-natural mild all through the lengthy wet winters of the pacific northwest. as a ultimate contact, big glass openings in the course of the property frame beautiful lake sights with glimpses of the rocky landscape at the rear of and positioned in decide on destinations.

vertes retreat 7
image © sama canzian

vertes retreat 9
impression © sama canzian

vertes retreat 8
image © sama canzian

vertes retreat 3
impression © sama canzian

vertes retreat 6
impression © sama canzian

vertes retreat 2
impression © sama canzian

 

 

 

 

1/6

image © sama canzian

picture © sama canzian

image © sama canzian

picture © sama canzian

image © sama canzian

impression © sama canzian

image © sama canzian

graphic © sama canzian

image © sama canzian

image © sama canzian

image © sama canzian

graphic © sama canzian

project details:

 

identify: vertes retreat

area: sunshine coast, british columbia, canada

job space: ± 382 sqm 
architecture: W O V E N architecture and structure

collaborator: phillip van horn style and design

design: jenkins construction 
photography: sama canzian, dolf vermeulen inventive

 

 

designboom has acquired this undertaking from our Do it yourself submissions element, where by we welcome our readers to post their own work for publication. see more job submissions from our readers below.

 

edited by: lea zeitoun | designboom